Tak Tahu Nak Prepare Apa Untuk Exam Pembantu Tadbir N19 & Pem. Masyarakat S19?

Gagal ujian ini akan menyebabkan anda gagal jawat jawatan yang diidamkan. Anda terpaksa menunggu sehingga tahun depan untuk dapat panggilan exam jawatan yang sama.

Harap Maaf!
Tempahan Telah Ditutup.. 😔


Bagaimana Rujukan Ini Bantu Anda?

Jimat Masa Anda!

Menjimatkan masa anda! Kami bantu anda dengan penyediaan Nota-Nota ringkas untuk persediaan pantas anda terutamanya nota berkaitan Matematik! Anda bakal jimat 72 JAM!

Tahu Bagaimana Soalan Ditanya!

Bagaimana soalan ditanya! Kami bantu anda untuk buang gugup + 'blur' peperiksaan online nanti. Contoh-contoh soalan dibina untuk memberikan gambaran jelas kepada anda bagaimana soalan ditanya.

Huraian Format Terkini

Jelas format 2022! Jika anda menggunakan rujukan 2013 - 2017, anda akan mengalami kerugian besar. Format telah diubah! Kami bantu anda faham format terkini!

Apa Yang Ada Dalam Rujukan Ini?

Nota Ringkas

Nota ringkas terutama seksyen penyelesaian masalah. Ramai calon dah lupa Matematik SPM kan?

Contoh Soalan

Contoh soalan untuk semua seksyen bagi memudahkan anda faham skop penilaian

Jawapan & Huraian

Setiap soalan disertakan dengan jawapan dan huraian jawapan. Jadi anda lebih faham bagaimana jawapan diberikan

Apa Isi Kandungan Rujukan Ini?

Nota-nota ringkas Matematik

60 Contoh Soalan + Jawapan & Jalan kira (40 Seksyen A, 20 Seksyen B)

Formula & Konsep Matematik (PENTING!)

Konsep Bearing, Bulatan Tangent, Pola Huruf & Nombor dibekalkan

Topik-topik popular Daya Menyelesaikan Masalah (SULIT)

Huraian Format Soalan: Setiap pecahan seksyen diterangkan lebih terperinci dibantu dengan contoh

Nota Pengetahuan Am (8 pecahan penting)

Maklumat Perjawatan

Checklist Exam

Kertas Jawapan & Helaian conteng

99 Muka Surat

Pakej Rujukan Ini Khusus Untuk 
Pembantu Tadbir N19 & Pem. Masyarakat S19 Untuk Sesi Ujian Mei 2023


Ianya bukan soalan bocor atau soalan ramalan. Ianya lebih daripada itu. Soalan bocor ke ramalan tu bukan tahap orang yang nak bekerja di sektor awam. Lebih-lebih lagi untuk jawatan Pembantu Tadbir & Pembangunan Masyarakat ini.

Tinggalkan mereka yang masih ada mentaliti ini. Kita nak masuk zaman pekerjaan. Kalau minda tu masih ada di kepala anda, ertinya anda masih belum cukup layak untuk masuk ke zaman kerjaya kerajaan tahun 2023 ini.

Apa yang anda perlukan adalah nota dan contoh yang betul untuk melakukan persediaan. Kita nak bersaing dengan ribuan calon yang lain. Biar mereka semua tu cari soalan ramalan/bocor (ada ke?) Tapi anda fokus kepada persediaan untuk jawat jawatan Pembantu Tadbir & Pembangunan Masyarakat ini.

Tim kami dah susun nota dan rujukan yang akan bantu anda tahun ini. Rujukan ini telah berjaya bantu calon-calon sejak tahun 2009 hingga sesi exam PALING LATEST tahun 2022 lepas.

Rujukan ini bukan buku fizikal tetapi adalah ebook versi download (pdf file). Anda akan dapat akses ke laman download selepas bayaran disahkan

Bayaran boleh dilakukan melalui Online Banking via Billplz (Maybank2u, CIMB Clicks, Bank Islam, BSN, RHB dan lain-lain), Kad Kredit/debit via Senangpay dan Cash Deposit (Cimb dan Alliance Bank sahaja).

Sekiranya belum dapat akses selepas 24 jam (paling lewat) anda boleh terus whatsapp saya di 016 779 4392 untuk bantuan dan semakan segera.

Soalan Lazim

TIDAK! Soalan SPA adalah sulit dan ianya tertakluk kepada Akta Rahsia Rasmi. Soalan yang diberikan adalah umum untuk memberikan gambaran jelas bagaimana soalan ditanya dalam sesi peperiksaan ini.

Sekali lagi, ianya BUKAN SOALAN RAMALAN. Soalan yang diberikan hanya sebagai contoh untuk memudahkan persediaan anda. Anda akan faham bagaimana soalan ditanya dan dinilai.

Kita tak janjikan anda lulus. Apa yang kami sediakan adalah rujukan termasuk nota, contoh soalan dan penerangan jawatan untuk memudahkan persediaan anda. Jika anda rujuk 'snapshot gambar' di bawah, RAMAI yang telah lulus dengan rujukan ini. Mungkin giliran anda tahun ini?

Ianya BUKAN buku tetapi eBook jadi tidak melibatkan POS. Anda akan diberikan akses ke laman download untuk muatturun semua komponen selepas bayaran disahkan. Proses semakan dan pengesahan mengikut giliran (maksimum 24 jam selepas bukti bayaran diterima). Ianya dalam format PDF dan memerlukan perisian Acrobat Reader untuk bacaan. Jika tiada software ini (biasanya dah ada dalam komputer anda), boleh muatturun PERCUMA di sini (KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD)

Nota peperiksaan disemak dan dikemaskinikan setiap kali peperiksaan diumumkan. Kita nak ada dapatkan maklumat yang tepat terutama berkaitan isu-isu berkaitan terkini. Contohnya senarai menteri kabinet yang dah ada bezanya untuk tahun 2022 berbanding 2017.

Jangan risau. Jika anda hadir peperiksaan dan dapati ebook ini langsung tidak membantu, anda boleh buat permohonan pengembalian wang dalam tempoh 24 jam selepas peperiksaan. Pastikan anda dah baca dan buat semua latihan dalam rujukan ini. Kami yakin ianya bakal membantu anda :)

Nak Preview Copy Percuma?
Boleh Download Di Telegram Sekarang!