Cara Claim Bonus

Langkah 1:
Sila beli Rujukan Psikometrik menggunakan link di bawah ini:

Langkah 2:
Sila whatsapp cikgu dengan menunjukkan resit pembelian Rujukan Psikometrik. Nanti cikgu berikan password untuk akses kesemua bonus ini.
Sila whatsapp saya di nombor ini. 

PENTING!
Kesemua bonus ini merupakan inisiatif cikgu sendiri dalam membantu anda buat persediaan. Sila pastikan anda membeli melalui link cikgu. Ikut langkah-langkah di atas dalam memastikan anda layak untuk claim bonus ini.

F.A.Q
Exam dah dekat, sempat lagi ke nak pos?
Tak perlu pos, sebab rujukan ini berformat pdf dan dihantar melalui emel. Anda akan dapat akses rujukan ini on the spot selepas selesai buat pembayaran.


Bonus Rujukan Psikometrik


Bonus #1: Koleksi Soalan Psikometrik 2022

Dalam ebook ini, cikgu himpunkan kesemua soalan psikometrik pada exam sebelum ini kepada anda. (Tiga set soalan).
(password protected)


Bonus #2: Koleksi Kuiz Psikometrik

Setiap ujian psikometrik, pihak SPA mahu mencari calon yang mempunyai sikap-sikap yang positif. Antaranya sikap kerjasama. Anda boleh uji sendiri tahap semangat kerjasama dalam diri anda dengan kuiz-kuiz ini. (Lapan set kuiz).

Kuiz sikap disiplin

Kuiz sikap tanggungjawab

Kuiz sikap amanah

Kuiz sikap kerjasama

Kuiz sikap teliti

Kuiz sikap yakin diri

Kuiz sikap analitikal

Kuiz sikap 'X'


Kesemua soalan kuiz ini saya kumpul daripada ujian psikometrik yang sebenar. Nanti anda mudah nak tahu sikap apakah yang cuba diuji melalui soalan yang ditanya.


Bonus #3: Mengapa Saya Gagal Ujian Psikometrik?

Ramai calon tak tahu realiti sebenar ujian psikometrik ini dijalankan. Bagi mereka, nak lulus ujian ini hanya perlu memilih jawapan positif semata-mata. Tapi hakikatnya, ramai calon yang gagal disebabkan memilih jawapan seperti ini. Anda tahu kenapa?

  • Soalan negatif digunakan untuk mengesahkan sikap positif anda. Adakalanya, anda perlu memilih jawapan negatif untuk membuktikan dalam diri anda mempunyai sikap positif. Macam mana tu?
  • Saya tunjukkan bukti bagaimana soalan bersifat negatif boleh menyelamatkan anda daripada gagal dalam ujian ini. Ramai calon tak tahu perkara ini. Ini punca menyebabkan mereka sentiasa gagal setiap kali mengambil ujian.

Saya percaya anda pun bakal terima nasib yang sama kalau anda tak tahu realiti sebenar ini. Itu semua saya kongsikan dalam ebook ini.


Bonus #4: Bahan Study Dalam Telegram

Di bawah ini merupakan soalan yang pernah ditanya dalam ujian psikometrik sebelum ini.

Soalan 1: Penjual tidak menjual goreng pisang untuk pelanggan, tapi pelanggan yang menyuruh penjual mengorengkan pisang untuknya.

Soalan 2: Penjual tidak memilih barang untuk dijual, tapi barang dipilih oleh pembeli.

Ramai calon tak tahu apa yang ingin dicungkil dalam soalan ini. Usah risau! Kerana saya berikan huraian jawapan lengkap kepada anda. Jadi, anda akan tahu apa trick disebalik soalan yang ditanya.

Ada banyak lagi soalan yang mengelirukan saya kongsikan dalam telegram. Sila claim password dari saya untuk akses kesemua huraian jawapan ini.

PENTING! Kesemua bonus ini merupakan inisiatif cikgu sendiri dalam membantu anda buat persediaan. Sila pastikan anda membeli melalui link cikgu. Ikut langkah-langkah di atas dalam memastikan anda layak untuk claim bonus ini.